τμήμα-λιπομέτρησης-μεταβολιμού

Η παχυσαρκία είναι μία από τις μεγαλύτερες μάστιγες της σύγχρονης εποχής. Συνοδεύει ή μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση αρκετών άλλων παθολογικών καταστάσεων όπως σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, αθηρωμάτωση, λιπώδης διήθηση του ήπατος, μεταβολικό σύνδρομο, σύνδρομο υπνικής άπνοιας, φλεβικές νόσους, αρθροπάθειες, καρκίνο κλπ.
Στην ουσία όμως, μπορεί να εξηγηθεί με απλά μαθηματικά, καθώς έχει να κάνει ξεκάθαρα με την αναλογία των θερμίδων που προσλαμβάνονται σε σχέση με τις θερμίδες που καταναλώνονται. Κάθε τροφή που καταναλώνουμε και ξεπερνά τις άμεσες ανάγκες μας για ενέργεια, μετατρέπεται σε λίπος.
Ο μεταβολισμός (μεταβολικός ρυθμός ηρεμίας-RMR) είναι η ελάχιστη ποσότητα θερμίδων που καταναλώνονται καθημερινά, ώστε το σώμα να καταφέρνει να διατηρεί τις ζωτικές λειτουργίες του. Σίγουρα, η ημερήσια ενεργειακή δαπάνη (ημερήσιες θερμίδες) δεν είναι η ίδια σε όλους. Για παράδειγμα, σε άτομα που κάνουν καθιστική εργασία, αποτελεί το 80% της συνολικής τους ημερήσιας ενεργειακής δαπάνης, σε αντίθεση με τα άτομα που μπορεί να αθλούνται καθημερινά, στα οποία το συγκεκριμένο ποσοστό είναι πολύ πιο χαμηλό.
Για να μπορέσει κάποιος να επιτύχει αποτελεσματική διαχείριση του βάρους του, θα πρέπει να γνωρίζει πόση ενέργεια χρειάζεται το σώμα του για να ανταπεξέλθει στον τρόπο ζωής του και την ημερήσια ενεργειακή κατανάλωσή του. Προκειμένου να μπορεί να διαμορφώσει ένα καθημερινό πρόγραμμα διατροφής, το οποίο να βασίζεται στον ατομικό του μεταβολισμό.Στο χώρο μας πραγματοποιούμε λιπομέτρηση εύκολα και γρήγορα μέσα σε 10λεπτά.  Στο τέλος της μέτρησης βγαίνουν αναλυτικά τα αποτελέσματα. Για να είναι ακριβείς οι μετρήσεις της λιπομέτρησης, απαιτείται συγκεκριμένη προετοιμασία του εξεταζόμενου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνήσετε στη γραμματεία 2104222040 ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα επικοινωνίας